Lepjük meg magunkat, barátunkat vagy barátainkat ebben a tikkasztó melegben egy remek programmal!

A szabadulós játékok, vagy más néven szabaduló szobák, olyan közösségi szórakozási lehetőségek, mely során a játékosok egy csoportját fizikailag bezárják

Lepjük meg magunkat, barátunkat vagy barátainkat ebben a tikkasztó melegben egy remek programmal!

A szabadulós játékok, vagy más néven szabaduló szobák, olyan közösségi szórakozási lehetőségek, mely során a játékosok egy csoportját fizikailag bezárják egy adott téma köré épülő szobába, ahonnan aztán logikai feladványok megoldásával, megadott időn belül kell kijutniuk.

Ma már jóval nyitottabbak az emberek a különleges programokra, melyek ma már hozzájárulnak Budapest hangulatához. Budapestnek pont az a varázsa és vonzereje, hogy sokszínű. Érezzük magunkat jól ebben a melegben akár a belvárosban is úgy, hogy ne kelljen messzire mennünk egy jó kis kalandért!

A romkocsmák 6-7 évvel ezelőtt indultak virágzásnak Budapesten, többnyire felújításra vagy lebontásra váró épületekben.

Alternatív, szabadidős, kulturális helyeknek számítanak, amely sokat mond a városról. A gangos házak udvarát költséghatékony megoldással rendezik be, ez volt az alapkoncepció, majd a töredezett beton, az összegraffitizett csupasz téglák, omladozó falak között a szedet-vetet régi bútorokkal, a bolhapiacról beszerzett innen-onnan való kiegészítőkkel adták a hely arculatát.

A stílus, önálló irányzattá vált, és mondhatjuk lett mára a magyar főváros „underground vendéglátás” egyik képviselője.

A közönségük is látszólag vegyes, és szinte mindenféle ember megtalálható itt, de mégis valami közös, a közönség kikapcsolódni jár a monoton hétköznapokból. Nagyokat beszélgetnek, ismerkednek és tényleg mintha egy házibuli előtti állapotba csöppennénk bele. Általában van zene, többféle játék, csocsó, még ping-pong is. Mindenféle téren nyitott helyek ezek és a terek jól elszeparáltan állnak rendelkezésre.

Mozgalmas élet folyik bennük, nem olyan, amit a tévében látsz, amiről az emberek beszélnek általában, inkább valamilyen szubkultúra stílusa. Alternatív szórakozási lehetőséget biztosítanak és ami egyedi, az biztos teret kap. Pont ezért is érdekes, hogy miért ne itt találnánk, ezekben a régi épületekben pár kijutós szobát is.

Ezek a házak tökéletesek arra, hogy bármit kialakíthassuk benne, csak a fantázia szabhat gátat annak, hogy egy-egy üres helynek milyen szerepet tulajdonítunk majd jövőben. Ezek az épületek amúgy is tele vannak rejtélyekkel és titkokkal, ami plusz hozzátesz az izgalom fokozásához, ezek a játékok pedig nem fukarkodnak ebből sem.

Pont ezért érdemes ellátogatni a 7. kerületben található Füge Udvarba, felsétálni az emeletre a szabadságot adó fügefa árnyékából, mint az égig érő paszulyra, és akár megmenteni a világot!

Lehetőség ez arra, hogy egy órára teljesen kizárjuk a külvilágot, elfelejtsünk mindent és csak játszunk. Több szobából választhatsz, más-más szerepbe és hangulatba cseppenve tehetitek próbára magatokat. A játékélmény pótolhatatlan, érdemes kipróbálni.

Tehát mondhatjuk, ezek azok a felnőtt játszóterek, ahol mindenki megtalálhatja a magához legközelebb álló társas programot, a legizgalmasabb baráti összejövetelekre, kikapcsolódásra.

Az italválaszték is jóval nagyobb, mint egy átlagos kocsmában. Nagy számban választhatunk a csapolt sörök, borok minőségi röviditalok listájáról. Viszont a játékot azoknak ajánlom, akik inkább az agyuk tornáztatásáért térnek be ide, mert a feladat megoldásához minden agytekervényeitekre szükség lesz. Utána az izgalom levezetésére tökéletes, hogy nem kell messzire menni, hogy élvezd még a feelinget.

Nem véletlen, hogy virágzik a romkocsma intézménye és egyre keresettebbek lettek a kijutós játékok hazánkban.