blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Csapatépítő játékok gyerekeknek

Rengeteg pozitív hatása van a gyerekeknek szóló csapatépítő játékoknak A valódi élmény mindig az, mikor a megoldás nem csak hasznos, hanem örömmel is eltölt minket. A csapatépítő játékok gyerekeknek is óriási élményt biztosítanak és nem utolsó sorban segítik őket a társadalmi integrációs folyamatokban a szocializáció során. Hiszen egy gyermek nemcsak testi, de lelki fejlődésen is átmegy ezekben az években és ilyenkor a pozitív visszajelzés sokat segíthet. Erre kiválóan alkalmasak ezek a játékok. A csapatépítő játékok gyerekeknek program során ugyanis igazi élményekben, izgalmakban van része a kicsiknek. Így a pozitív stressz miatt az un. megküzdési stratégiájuk is fejlődik (coping) a konfliktuskezeléssel együtt. Ráadásul csoportban kell játszaniuk, így a csapatépítő szellem is előtérbe kerül. Ezen kívül az ilyen jellegű játékok a kommunikációs készséget is fejlesztik, ugyanis a játékmenet során nélkülözhetetlen a folyamatos kommunikáció. Természetesen a szociális érzékenység és empátia, is fejlődik, mikor közösen, egymásra figyelve haladnak a gyermekek a megoldás felé vezető úton. És akkor még a logikai gondolkodás fejlesztéséről nem is beszéltünk!

Csapatépítő játékok gyermekek számára Játék közben lehet a leggyorsabban fejlődni A csapatépítő játékok gyerekeknek program azért nagyon hasznos, mert egyszerre sokféle élményben részesíti párhuzamosan a kicsiket, akik ezáltal többféle inger hatására fejlesztik különféle képességeiket. És ez mégsem erőlteti meg őket, sőt egy egyfajta pozitív izgalmat jelent számukra. Többféle fázison mennek át egészen a katarzisig, ami a megoldás megtalálásával feloldja az addig kialakult feszültséget. Ez természetesen tudattalanul történik meg és egyfajta örömként éli meg a gyermek. Ráadásul nincs egyedül, így bármikor segítséget tud kérni a csapattársaktól. Igazi kaland a gyerekeknek 10 éves kortól tudják igénybe venni budapesti helyszínünkön ezeket a programokat a kicsik, melyek igazi kalanddal kecsegtetnek a számukra például szülinapok, osztálykirándulások, nyári táboroztatások alkalmával. 5 különböző tematikus játékból van lehetőség választani és maximálisan 25 gyerek tud együtt játszani a játéktérben. Izgalmas akció- és játékélmény, és csavaros (azért megoldható) logikai feladatok várják a kicsiket. Természetesen nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is várjuk az izgalmas játékokkal. Gyertek el és éljétek át együtt ezt a páratlan élményt!

Facebook Instagram Tripadvisor