Húsvéti és tavaszi programötletek

Ünnepi hangulatban

A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, de a kevésbé vallásosak is kellemes időszakként élik meg. A finom ételekkel megterített asztal mellett az is hozzájárul ehhez, hogy egy újabb hosszú hétvége áll rendelkezésünkre, hogy kipihenjünk magunkat és különböző programokat szervezzünk. Íme néhány opció, ha ötlet híján lennénk.

 

Emlékek szerzése

     Ha nem szeretnénk messzire menni, akkor nézzünk szét kicsit jobban a nyüzsgő fővárosban. Számos helyszínen találkozhatunk változatos családi programokkal a koncertektől kezdve egészen a kézműves munkákig. Remek alkalom lehet gyermekünket megismertetni egy-egy hagyományos népi mesterséggel.

A nyuszik aligha maradhatnának ki a húsvéti programokból. Aki kiváltképp ezekkel az aranyos állatokkal találkozna, annak a Vasúttörténeti Parkban a helye. Nyuszikeresésen kívül hagyományőrző programok, tojásfestés és állatsimogatás várja az oda látogatókat.

A fővárostól nem messze, a Gödöllői Király Kastély is széles programkínálattal csalogatja a hosszú hétvége alatt a családokat. Nem csak a nosztalgiavonatot van lehetőségünk kipróbálni, de a korhű jelmezbe öltözött Erzsébet királynéval is találkozhatunk. A kastély egyébként a húsvéti forgatagon kívül is izgalmas látnivaló. Szebb tavaszi napokon remek kikapcsolódás egy sétát tenni a pazar kastélykertben.

Ha az idő engedi, akkor sokan részesítik előnyben a túrázást. Kevés megnyugtatóbb dolog van annál, mint a virágzó, háborítatlan természetben eltölteni pár órát, mialatt felfedezzük a tájat. Számos magyar hegységben módunk van erre, vegyük akár például a Bakonyt vagy a Bükköt. Aki pedig az itt található túraútvonalakat már mind bejárta, vagy csak magasabb tengerszint feletti magasságra vágyik, annak ott vannak Ausztria vagy Szlovákia közeli magaslatai.

Amennyiben nem járunk szerencsével, és mégis esik az eső a tervezett napon, gyors újratervezés szükséges, de csüggedésre semmi ok. Húsvét alkalmával számos beltéri programot is szerveznek a különböző múzeumok, játszóházak. A túrázást persze nem lehetséges fedett módon kivitelezni, kivéve ha azt a föld alatt tesszük meg: barlangászunk. Ha viszont az nem kedvünkre való program, akkor legalább a mozgásról ne mondjunk le, és keressünk valamilyen sportolási lehetőséget. Vagy egy szabadulós szobát.

 

Kijutós játékok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Apropó beltéri programok, ne feledkezzünk meg a szabadulós szobákról! A kijutós játékok olyan kooperatív élő játékok, ahol a játékosoknak egy óra áll rendelkezésükre ahhoz, hogy megoldjanak egy kalandos küldetést. Ez legtöbbször nem más, mint maga a kijutás. Összetettebb játékok esetében a cél lehet akár egy tárgy felkutatása és megszerzése is.

Ez persze koránt sem egyszerű, mivel jópofa szabaduló szoba feladatokat kell megfejteni a tovább haladás érdekében. Ezekhez elengedhetetlen a kreativitás, logika és a jó kommunikáció a játékosok között. Nagyon sok esetben valaki már korábban észreveszi a helyes megoldást, de az ötlet elkallódik a hangzavarban. Egyedül meglehetősen nehéz lenne megcsinálni egy ilyen kijutós játékot, figyeljünk hát oda társainkra.

Ugyan sokak fenntartással kezelik azt, hogy vajon alkalmas kikapcsolódás-e egy szabadulós szoba gyerekeknek, érdemlegesen részt tudnak-e venni a játékban. Nos, őket pozitív csalódás fogja érni. Nem csak, hogy abszolút részesei lehetnek az élménynek, de a gyermeki látásmód sok esetben kifejezetten hasznos. Mivel másképp látják a világot mint a felnőttek, esetleg olyan összefüggéseket is észrevehetnek, amin mi átszaladtunk vagy túlbonyolítottuk volna.

 

Ajándékozz élményt a Mindquestnél

     Színvonalas és egyedi szabadulós szobát keresel? A belvárosban, a Klauzál utcában található Minquestnél megtaláltad! Jelenleg öt, nemzetközi színvonalon kivitelezett kijutós játék várja a vendégeket. És van még egy jó hír: szabadulós szoba vócserek is kaphatóak, így kiváló megoldások akár ajándékként is. Mennyivel kreatívabb és emlékezetesebb például locsolkodó pénz helyett inkább egy közösen eltöltött óra itt a szépen elmondott locsolóvers jutalmaképp. Bővebb információkért, valamint a szobafoglalásért és a vócserekről szóló tájékoztatásért keressétek fel a honlapunkat: https://mindquest.hu/.

 

 

 

Forrás:

https://www.ridikul.hu/otthon/cikk/2018/03/29/husveti-programajanlo-tegyuk-felejthetetlenne-az-unnepet-derus-es-borus-ido-eseten-is/