blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Játékos agytorna nem csak felnőtteknek – mit nyújt egy óra egy szabadulós szobában?

Már az ókorban is kenyér és cirkusz kellett a népnek, hiszen akkor is hasonló mókuskerék-szerű életük volt az átlagos embereknek, csak sokkal szörnyűbb körülmények között teltek a mindennapjaik.

Képzeletben nem tudunk leesni a háztetőkről..
Viszont annyira nem élünk még olyan jól, hogy bármikor egy éveken át edzett és kiképzett titkos ügynök bőrébe tudjunk csakúgy bújni. Milyen vagány lehetne használni azt a rengeteg vezeték nélküli okos kütyüt, átélni az épületeken való rohangálást vagy a helikopteres utazásokat.

Hangulatba hozunk a fantázia segítségével
A képzelet szerencsére nem kerül semmibe, inkább a hangulat, hogy a fantázia világa erőteljesebben tudja lekötni a csapatokat, nehogy visszazökkenjenek az eseménytelen, unalmas és gyakran körkörös életmódjukba.

Nem mindenki akarja megváltani a világot a hétköznapok kényelmében, viszont azért ha testben nem is, de agyban jó néha egy kicsit elvonatkoztatni akár teljesen is a valóságtól. Van, akinek elég egy jó könyv vagy egy film a mozikban, de van, akinek ennél azért egy kicsit több kell. Ebben pedig nagy segítségre lehetnek a MindQuest szabadulós szobái.

90% fantázia, 10% valóság
Minimálisan felszerelt szobáinkban csak és kizárólag annyi tárgy és eszköz van, mely segíti kicsit közelebb vinni a játékosokat a megoldáshoz. Így minden szobában csak az adott típusú témához kapcsolódó különféle segédtárgyak találhatóak, hogy mégse legyen annyira csak a fantáziában a feladat megoldása alatt a csapatok elméje. Valaminek emlékeztetnie kell őket arra, hogy most milyen dimenzióban, korban vagy helyszínen vannak épp.

Így ezek a szabadulós szobák nagyon jók arra, hogy egy órára kikapcsoljuk a telefonunkat, kizárjuk a valóságot és vele együtt minden gondunkat, s csak élvezzük egy kicsit azt, ami körülvesz épp minket az adott teremben.

Fitogtassuk azokat a jó tulajdonságainkat!
Ez alatt az idő alatt a feladatok megoldása során a játékosok új oldalaikat mutatják meg, jobban megismerik egymást, javul a kifejező- és a problémamegoldó-készségük. Végülis itt az a játék lényege, hogy hogy tudja a csapat a lehető legrövidebb időn belül meghozni a feladatok során a legoptimálisabb és leglogikusabb döntést.

Ezt pedig csak úgy tudja megtenni, ha mindenkinek kihasználja a legjobb tulajdonságait. Mint az akciófilmekben, amikor van egy csapat, s minden tagjának más tulajdonsága fog hozzájárulni a csapat sikeréhez. Ez is ugyanaz, csak nem kerül milliókba, mint egy nagy költségvetésű mozifilm.

Facebook Instagram Tripadvisor