blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Jópofa viccelődések, több 10000 játék

Egy nap a korlátlan viccelődésekre

     Április elseje tradicionálisan a bolondok napja, ami kimondatlanul is feljogosít arra, hogy megvicceljük embertársainkat – ha ezt egyébként az év többi napján nem tennénk. Ez egyrészt rendkívül szórakoztató lehet, hiszen igen jó móka viccet űzni és egy jóízűt kacagni. Másik oldalról viszont senki sem szeret egy rosszul elsült vagy arcátlan poén áldozata lenni, ugyanis túlzásba is lehet vinni a szívatást. Ilyenkor még a média híreit is fenntartással kezeljük, hiszen ki tudja lakozik-e a hírekben is turpisság. Maradjunk hát a kedves és illedelmes tréfáknál!

Honnan ered a bolondok napja?

     Ugyan többen is próbáltak a nyomára bukkanni, a bolondok napjának eredetét homály fedi. Egyik elgondolás szerint a csalóka áprilisi időjárás adott okot a bolondozásra. Másik koncepció az, hogy a középkori Franciaországból származtatható az ünnep. Ebben az időszakban ugyanis az év április elsejével kezdődött, amikor is szokás volt megajándékozni a családtagokat és barátokat. Bár az újévet 1564-ben áthelyezték, a hagyomány megmaradt, és az évek elteltével tréfálkozássá alakult. Ennél vadabb elképzelések is léteznek a bolondok napja eredetére, ám egyik koncepció sem bizonyított.

Viccek minden mennyiségben

     A sajtó megjelenése új távlatokat nyitott meg a tréfálkozásra, így a 18. században rendszer vált az ugratásokból. Megannyi nevetséges hírkeltésre volt példa a történelem során. Az egyik talán legképtelenebb, mikor Edison fonográfjának feltalálása után az a hír kapott szárnyra, miszerint egy olyan gépezet is létezik, ami a földet gabonává, a vizet pedig borrá változtatja. Egy másik alkalommal tömegek özönlöttek az Eiffel-torony alá, mikor is elhitték, hogy az lebontják, majd pedig szétosztják darabjait fémhulladékként. Csalódottan kellett távozniuk. Az internet korában pedig még több lehetőség nyílik a tréfálkozásra, majd pedig annak megosztására.

Manapság az áprilisi tréfa egyre inkább jelentőségét veszti, mivel az emberek bizonytalanabbakká és felkészültebbekké váltak. A gyermeteg csínyeket könnyű felismerni, a bonyolultabbak pedig ellenérzéseket válthatnak ki az elszenvedőkben. Az ily fajta megítéléshez hozzájárul a médiából áradó töménytelen információ: alapjáraton szűrnünk kell a híreket, hogy megbizonyosodjunk arról, melyek rendelkeznek valós tartalommal.

Számos esetben pedig a visszájára sült el a bolondok napja: nem egyszer valótlannak ítéltek meg tényleges híreket. 1946-ban például április elsején söpört végig szökőár Alaszkán és Hawaii szigetén, ami 150 áldozatot követelt. Ehhez a magas számhoz hozzájárult az is, hogy sokan nem vették komolyan a biztonsági figyelmeztetést. Hasonló eseteket korábban is datáltak: a 17. században úgy tudott kereket oldani egy rab a börtönből, hogy mikor a szolgálólány észrevette az üres cellát és jelentette azt a katonáknak, azok nem vették komolyan és hagyták meglógni az elítéltet.

 

Mi lehetne szórakoztatóbb, mint egy szabadulós szoba?

Idén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy április elseje pont húsvétra esik, így egy hosszú hétvége áll rendelkezésünk a pihenésre és szórakozásra. Lehetőségünk van akár egy jól kifundált tréfával meglepni a hozzánk közel állókat, ám lehet ők jobban örülnének valami másnak. Mondjuk egy közös programnak, főleg így, hogy az könnyebben beleférhet az időnkbe.

Mi lehetne jobb program, mint egy szabadulós szoba? Főleg akkor, hogyha egy kis bolondozást szeretnénk belecsempészni az együtt töltött időbe. A kijutós játékok nem csak a trükkös szabadulós játék feladatok megoldásáról és a kalandos küldetés teljesítéséről szólnak, hanem arról is, hogy erősítsük a kooperációt, megtaláljuk a közös hangot.

Bolondozz kedvedre és éld át a felhőtlen szórakozás élményét a Mindquestnél!

Ha pedig szabadulós játékról van szó, akkor a Mindquest mindenképp megér egy próbát, pozitív csalódás lesz még azok számára is, akik sosem próbálták a kijutós játékokat. A Klauzál utcában található kitelepülés immáron öt szobával várja a vendégeket – legújabb játékunk, a P.O.R.T.A.L. mindössze pár hete nyílt, így még az elsők között lehettek, akik kipróbálhatnak egy dimenziókon átívelő élményt. Éld át te is!

"Jussatok

 

Forrás: https://mult-kor.hu/20140401_tobb_magyarazat_is_van_aprilis_1_eredetere

 

Facebook Instagram Tripadvisor