blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Kijutós játék személyre szabva? Ilyen is van már!

Lánykérés a szabadulószobában, kijutós játék az utcán, hajón vagy irodában. Aki nem akar olyan pályán játszani, amit már mások is kipróbáltak, teljesen új, egyedi küldetéseket is kipróbálhat.

Kérésre átalakítják a pályákat

Előfordult már, hogy valaki a Mindquest egyik szobáját valamilyen meglepetéshez akarta felhasználni, ezért kisebb-nagyobb mértékben átalakítottuk a küldetést – meséli Balázs, aki szerint az egyik legemlékezetesebb ilyen kérés egy lánykéréshez kapcsolódott.

Jegygyűrű a Mindquest trezorjában

Természetesen úgy kellett átalakítani a küldetést, hogy az érintett hölgy ebből semmit se vegyen észre. Ha már lánykérésről volt szó és egy aranygyűrűt kellett beépíteni a játékba, a gyémántos szobát választottuk helyszínül. A gyűrűt pedig úgy rejtettük el, hogy csak az utolsó feladat teljesítésekor, a játék végén találhatta azt meg a menyasszony – mondta Balázs. Egy kicsit izgulni kezdtünk, amikor az ifjú pár elakadt az utolsó előtti feladatnál, és a rendelkezésre álló hatvan percből már alig maradt hátra. Aztán minden a legvégén minden jól alakult, sikerült megfejteniük a feladatokat és a gyűrű is meglett – árulta el Balázs.

Szülinapi meglepetés lett az egyik küldetésből

Születésnapi meglepetés miatt is alakítottak már át pályát: itt kisebb ajándékokat rejtettek el az ünnepelt számára, ezeket pedig csak akkor találta meg, ha megoldott egy-egy olyan feladványt, ami a küldetéshez kapcsolódott. Előfordult az is, hogy egy műszaki cég saját új termékeit építették be a pályába, és okoshűtő vagy éppen porszívó segítségével lehetett továbblépni a küldetés során.

Pályát építenek bárhol, pillanatok alatt

Mivel sokszor megyünk házhoz, ezért készítettünk egy ládákba összepakolható, nagyobb méretű társasjátékhoz hasonlító szettet, így villámgyorsan be tudunk rendezni szabadulószobát bárhol, akár fél óra alatt – mondja Balázs. Ha kitelepülésre hívtak minket, korábban az egyetlen kérdés az volt, van-e megfelelő áramforrás. Ma már az sem okoz gondot, ha nincs áram a környéken, akár elemek segítségével is működtetni tudjuk az egyik pályánkat.

Létszámban nincs kompromisszum

Amiben viszont továbbra sem tudnak engedni, az a csapatok maximális létszáma. Tizenöt főnél többen egyszerűen nem tudnak egy pályán játszani, mivel a személyes, intenzív kommunikáció a csapattagok között elengedhetetlen. Ezért 30-40 fős tömegben értelmetlenné válna az egész – tette hozzá Balázs, a Mindquest munkatársa.

Kiscserkészek lenyomták a detektíveket

Akár személyre szabott, akár sztenderd küldetést játszunk a Mindquestnél, nem lényegtelen kérdés, hogy sikerül-e teljesítenünk megadott időn belül a pályát. A legtöbb játékos éppen a hatvan perces limitidőn belül szokott végezni, de voltak már olyan csapatok, amelyeknek ez meg sem kottyant: a rekordot a Mindquest három pályáján is egy magyar rendőrnyomozókból álló csapat tartotta évekig, ők bőven húsz percen belüli idővel teljesítették a küldetéseket. Később egy 13-16 éves fiatalokból álló ír cserkészcsapat döntötte meg két pályán is a rekordjukat.

Facebook Instagram Tripadvisor