blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Kincskeresés napjainkban

Kincskeresés

Drága és értékes kincsek találása mindig is csábította az embereket. Egyrészt a meggazdagodás reménye volt a fő mozgatórugó, másrészt pedig a kiérdemelt dicsőség és elismerés. A kincskeresés messzire nyúlik vissza a történelemben, ám napjainkban is megtalálható, igaz, kissé más köntösben.

A kincskeresés eredete

A kincskeresés alapvetően eltűnt korok értékes tárgyainak feltárása. Pár jelentős régészeti felfedezés mutatott rá az ebben rejlő lehetőségekre. Ilyen volt például Trója és Mükéné megtalálása, ahol rengeteg aranyból készült tárgyra leltek a kutatók. Egyiptomi régészek hasonlóan sikeres feltárásokat végeztek.

A kincskeresés másik fajtája, amikor víz alatti kincsek felfedezése a cél. Elsüllyedt hajók, elveszett birodalmak feküdhetnek a tengerek, óceánok mélyén, amiket a titokzatosság köde burkol be és tesz még érdekesebbé. Az itt rejtőző kincsek megszerzésére búvárok és tengeralattjáró járművek specializálódtak.

Nem pusztán kutatói értelemben beszélhetünk kincskeresésről, ugyanis megjelent a hétköznapokban is. Ennek keretein belül általában a vállalkozó kedvű személyek fémdetektorokkal és egyéb eszközökkel keresnek értékes tárgyakat leginkább pénzszerzés céljából. Mivel azonban előfordulhat, hogy hatalmas eszmei értékek kerülnek magánkézbe, így a legtöbb fejlett ország az UNESCO-val karöltve nem támogatja az ilyen jellegű tevékenységet.

 

Kincskeresés a modern világban

     Ugyan másféle aspektusban, de a kincskeresés a mai napig megtalálható az életünkben. Napjainkban elsősorban szórakoztató program, igen sok válfaja létezik. Vannak kincskereső játékok gyerekeknek, kémes játékok, nyomozós játékok élőben felnőtteknek, stb. A legtöbb ilyen jellegű élő játék esetében a cél elrejtett tárgyak begyűjtése, meglepetések megtalálása. Kiváló ötlet például gyermekünk születésnapi zsúrjára, hiszen kalandos játék gyerekeknek.

Felnőttként szintén módunkban áll ezen játékok felnőtt verzióit kipróbálni. Jobban eldugott tárgyak, plusz jópofa fejtörők amik garantálják a jó hangulatot és az izgalmat. A kincskeresés maga pedig sokszor közvetetten jelenik meg a játékokban.

Egyrészt léteznek különféle, szervezett nyomozós játékok élőben. Ezek megfelelőek lehetnek egy különleges estére a párunkkal, hiszen néhány esetben vacsorákkal vannak összekötve. Itt étkezés előtt, alatt és után korhű ruhákban, autentikus berendezések által teremtett légkörben csöppenünk bele egy történetbe. E szerint egy gyilkosságra került sor a vacsora alatt, így a résztvevőknek kell kideríteniük: vajon ki lehetett a tettes, és hogy követte el a gyilkosságot? A finom ételek, italok és a detektíves játékok izgalma együttesen felejthetetlen kikapcsolódás.

Másrészt vannak olyan nyomozós játékok, amik kisebb-nagyobb csoportok számára elérhetőek, ezáltal nagyszerű csapatépítő játékok is egyben. Itt akár egy-egy város bejárva tudunk részt venni a kincskeresésben, közben folyamatosan haladva a rejtély megoldásával. Sőt, akár nagyobb rendezvényekre is rendelhető hasonló program.

 

Kincskeresés és kiszabadulás: a kijutós játékok

Ha érdekel a kincskeresés, azonban valami összetettebbre vágysz, akkor feltétlenül érdemes kipróbálni egy szabadulós szobát! Ezek olyan kooperatív kijutós játékok, ahol 2-5 fős csapatokban egy kalandos küldetést kell megoldani a rendelkezésre álló időlimit alatt. Ez persze koránt sem egyszerű, hiszen logikai és kreatív szabadulós szoba feladatokat kell megoldani, hogy sikerüljön. A szabadulós szobák tematikus jellegűek, hangulatos berendezésekkel és egyedi atmoszférával érik el, hogy teljes mértékben éld át a játékot.

A kincskeresés motívuma kétféleképpen is megjelenik. Egyfelől sokszor maga a küldetés is egy egyedi tárgy megtalálása. Például meg kell szerezni a világ legnagyobb gyémántját, vagy a misztikus Kristálykoponyát. Másfelől pedig szerves részét képezi a játékmenetnek is, hiszen a küldetésben való előrejutáshoz tárgyakat kell megtalálni, majd megfelelően használni. Ezek felkutatása már önmagában sem könnyű feladat!

 

Éld át te is játék örömét a Mindquestben!

Amennyiben kedvet kaptál egy ilyen jellegű kijutós játékhoz, a Mindquest budapesti kitelepülése mindenképp megér egy látogatást. A Mindquest a Klauzál utcában található Füge Udvar nevű vendéglátó helyen található, így a kiszabadulás után lehetőségünk van betérni egy igazi romkocsmába is. Jelenleg négy szabadulós szobából választhatnak az ide érkezők, amik közül a Gyémántrablás, valamint a Noo’Zaca öröksége kapcsolódik szorosan a kincskeresés témájához. Így például sor kerülhet egy trükkös gyémántrablásra, vagy Indiana Jones bőrébe bújva megszerezhetitek a kristálykoponyát. Feltéve, ha megtaláljátok! Utána pedig ne felejtsetek el kijutni sem!

Részletes leírás a szobákról az alábbi linken: https://mindquest.hu/#valassz-kuldetest

NOOZACA kijutos jatek
NOOZACA kijutos jatek

 

 

Facebook Instagram Tripadvisor