Kocsma játékok Budapesten

Budapest színfoltjai

Budapest egy igazi nyüzsgő világváros, ami igen közel áll a külföldi és hazai fiatalok szívéhez egyaránt. Ennek leginkább az utcák hangulata, egyedi építmények és remek programok a kiváltó okai. A szórakozni vágyók több száz eseményből válogathatnak, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Legyen az egy művészeti kiállítás egy galériában, vagy egy pörgős koncert a buli negyedben, az biztos, hogy Budapesten nehéz unatkozni.

A romkocsmák különleges világa

A megannyi program és helyszín közül is van igazán egyedi, ami kuriózumnak számít a fővárosban. Ez pedig nem más, mint a romkocsmák világa. Az igazi romkocsma egy olyan vendéglátó hely, ami egy régi, kopottas épületben foglal helyet, melyet alkalomadtán akár tovább rontanak építészetileg. Az igazi romkocsma design öreg, retró bútorainak és egyéb hangulatos berendezési tárgyának köszönheti autentikus légkörét.

Elterjedésük a 2000-es évek elejére datálható, amikor is egyre több üres vagy kihasználatlan ingatlan jelent meg a piacon. Mivel a tulajdonosok nem akarták ezeket felújítani, más megoldás után néztek. A romkocsmáknak viszont pont kapóra jött az alacsony bérleti díj, és mivel céljuk volt a kezdeti befektetetési költségek minimalizálása, megpróbáltak előnyt kovácsolni a lepukkant házakból.

A magyar designereknek is szerepük volt a gyors térhódításban; mára már több helyen is stílusos, modern bútorok váltották fel a lomtalanításból összeszedetteket. Természetesen a romkocsma design ugyanúgy megmaradt. A belváros VII. kerületében a vannak jelen a legkoncentráltabban, de egész Budapesten találkozni velük. Ugyan a jövőjüket kérdésessé teszik az emelkedő ingatlanárak és bérleti díjak, mégis csodálatos, ahogy pár év leforgása alatt az éjszakai élet divatos központjaivá, sőt egyenesen turistalátványosságokká váltak.

Közkedvelt kocsma játékok

Az igazi romkocsma egyik nagy előnye, hogy gyakran különféle kocsma játékokat tudnak kipróbálni a baráti társaságok Budapesten. Az ilyen szórakozóhelyeken tradicionálisan találkozhatunk például flipperekkel, csocsóval vagy darts-sal. Mindegyik nagy népszerűségnek örvend már évek óta, rendszeresen rendeznek belőlük versenyeket is. Könnyen észrevenni ki a törzsvendég: sok gyakorlással egész magas szinten lehet űzni ezeket a kocsmasportokat.

Ám mint sok más területén az életnek, itt is változnak a tendenciák, így újfajta kocsma játékokkal is találkozni. Ilyen lehet például a sörpong, ami a pingpong egyik – alkoholfogyasztás céljából módosított – változata. Itt nem ütővel, hanem kézzel irányítjuk a pingpong labdát, nem is mindegy hová: lehetőleg az ellenfelünk elé kihelyezett itallal megtöltött poharak egyikébe. A találat pedig a tartalom felhörpintését vonja maga után.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kvíz estek is, amikor kisebb csoportokban gondolkodtató, műveltségi vetélkedőn vehetünk részt jópofa kérdések megválaszolása formájában. Egyszerre intellektuális és szórakoztató kikapcsolódás, főleg ha minimális alkoholfogyasztás is társul a programhoz. Ha nem vagyunk oda annyira a kvízekért, akkor válasszunk egy olyan helyet, ahol társasjátékok várják a vendégeket. Ezeket szabadon kipróbálhatjuk és használhatjuk ott tartózkodásunk alatt, ideális játék gyerekeknek is, amennyiben őket is magunkkal visszük.

Szabadulós szobák Budapesten

Ha már a romkocsmáknál járunk, akad még egy program, amit kár lenne kihagyni. Ez pedig nem más, mint a kijutós játékok. A szabadulós szobák olyan kooperatív élő társasjátékok, ahol a csapatoknak egy óra áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy teljesítsenek egy kalandost küldetést. Ez akár az, hogy sikerüljön maga a kiszabadulás, vagy más – például betörős játékok esetében – ennek éppen az ellenkezője: a bejutás és valamilyen tárgy megszerzése. Ám ez koránt sem egyszerű: jópofa szabadulós szoba feladatok megoldásán át vezet az út a célig, így a csapatnak minden ügyességét és kreativitását latba kell vetnie a siker érdekében.

Kocsma játékok Budapesten

Kocsma játékok Budapesten

Nincs ez másképp a Mindquest-nél sem

Mi sem jobb, mint a két programot összekötni, és először szabadulni egyet, majd pedig levezetni a fáradalmakat egy romkocsmában. Szerencsére a budapesti Mindquest-nél erre van lehetőség, mivel közvetlenül a Klauzál utcában található Füge Udvar romkocsmája felett kap helyet. Színvonalas szabadulós szobái várnak minden érdeklődőt, utána pedig belevethetik magukat az éjszakába a baráti társaságok Budapesten, hiszen a Füge Udvar és maga a Klauzál tér környéke az egyik legnyüzsgőbb része a fővárosnak. Nemhogy pozitív csalódás, de biztosan emlékezetes este lesz mindenki számára!