A kuponok világa – Szabadulószoba kupon?

Szabadulószobák

Aki rendszeresen követi a blogot, az már bizonyára tisztában van a kijutós játékok fogalmával. Azonban az ismétlés sosem árt, lássuk hát, mit is értünk szabadulós szobák alatt. Olyan élő társasjátékokról van szó, ahol egy adott időkorlát alatt kell jópofa logikai feladatok sorát megoldani annak érdekében, hogy teljesítsünk egy küldetést – ami sok esetben nem más, mint kijutni a szobából. Ez többnyire tematikus környezetben zajlik, kisebb-nagyobb csapatok vágnak neki a feladatnak. Magyarországon, de főleg Budapesten meglehetősen elterjedtek – a Gozsdu udvartól egészen a Klauzál utcáig találkozhatunk velük. Igen felkapottakká váltak az elmúlt években. Ez többek között annak is köszönhető, hogy gyakran hangulatos romkocsmákban kapnak helyet ezek a játékok, így akár össze tudják kötni a kettő programot a baráti társaságok Budapesten.

Kuponok
A kupon alapvetően egy marketingeszköz, ami az eladásösztönzéshez járul hozzá. A vevőkapcsolatokban van jelentős szerepe, ugyanis a vállalat megismertetésén felül a visszatérő vásárlókat célozza. Léteznek papír alapú kuponok, amiket újságokból vagy katalógusokból tudunk kivágni, majd azokat felmutatva kihasználni az időszakos kedvezményeket. A technológia fejlődésének hála manapság már gyakoribb az online alkalmazásuk, amikor is a megvásárolt kupont kinyomtatva, és a helyszínen felmutatva részesülhetünk az akcióban. Több olyan weblappal is találkozhatunk, amik kifejezetten erre vannak specializálva, kedvezmények széles spektrumát gyűjtik össze és kínálják online.

Szabaduloszoba-Kuponok

Szabaduloszoba-Kuponok

Számos iparágban használnak kuponokat. Ételfogyasztástól kezdve, lehetőségünk van olcsóbban igénybe venni szolgáltatásokat, nyaralni menni, ajándékokat – sőt, most már autót is – venni. Alapvetően az árérzékeny fogyasztókat célozzák velük, akiknél elsődleges szempont, hogy minél olcsóbban jussanak hozzá az általuk vásárolt dolgokhoz. Az, hogy mire irányul az általuk nyújtott kedvezmény, változó. Vonatkozhat egy termékre, az adott márka termékeire, egy bizonyos mennyiség fogyasztására, és így tovább. Lényege, hogy olcsóbban, gyakorlatilag árrés nélkül juthassanak a fogyasztók hozzá a termékekhez és szolgáltatásokhoz reputációnövelés fejében. 

Érdekességek

     A kuponok eredete egészen az 1880-as évekre nyúlik vissza. Az a cég pedig, aki először alkalmazta őket nem más, mint a mai napig ismert Coca-Cola. Az első cetli egy ingyen pohár kólához juttatta hozzá a tulajdonosát. Hatalmas siker volt az értékesítés szempontjából, a következő évtizedekben több millió hasonló kupont bocsájtottak ki.

Bizonyos esetekben akár halmozhatjuk is az általuk elérhető kedvezményeket. Amerikában ennek különösen nagy hagyománya van, 4 kategóriába sorolják a kuponozókat. Az első az alkalmi felhasználó, míg a negyedik, legmagasabb szint az extrém kuponozó. Tévésorozatok is foglalkoznak a témával, ugyanis ezek az emberek idejük jelentős részét ezzel töltik, képesek akár 80-90%-ot is megspórolni. Sőt, előfordulhat, hogy akár 0-ra hoznak ki egy-egy vásárlást.

Hogy kapcsolódik össze a kettő? Szabadulószoba kupon!

Előfordul, hogy úgy szeretnénk kimozdulni otthonról, hogy minél olcsóbban ússzuk azt meg. Ilyenkor keresgélünk pénztárcabarát megoldásokat, ám beltéri programokat tekintve nem túl széles a választék. Ebben az esetben lehetnek hasznosak a szabadulószoba kuponok. Kedvezményesen juttatnak hozzá egy remek szórakozási lehetőséghez.

Manapság amennyiben egy-egy nagyobb eseményről, különleges alkalomról van szó, egyre inkább szeretünk eltérni a megszokott tendenciáktól. Sok helyen láthatjuk a felhívást: ajándékozz élményt! A kuponok által lehetőségünk nyílik erre, hiszen az ember kedvezményesen tud részt venni valamilyen eseményen, és magával tud vinni 1-2 általa választott személyt is.

Igaz ez a kijutós játékok világára is, hiszen egyre felkapottabbak a szabadulószoba kuponok. Ezáltal meg tudjuk lepni szeretteinket egy igazán izgalmas kihívással, sokadmagukkal tudnak részt venni egy nagy kalandon. Kiváló meglepetés a családnak, de nagyobb baráti társaságoknak is, mivel egy-egy szabadulós szoba 2 főre, de akár 6 fős csapatok számára is foglalható. A szabadulós szobák feladati pedig rendkívül szórakoztatóak, így bizonyára maradandó élmény marad minden résztvevő számára.

Ajándékozz élményt te is!

     Amennyiben kedvet kaptál egy kijutós játékhoz, érdemes figyelemmel követni a legjobb szabadulós szobákat Budapesten, hogy ne maradj le semmilyen akcióról. Ha pedig érzed, hogy közeleg a karácsony, és nincs még ötleted, ne habozz! Keresd fel a Mindquest Budapest honlapját, és foglald le vócsered most, akár 7000 HUF-ért! További információk az alábbi weblapon: https://mindquest.hu/barmikor-felhasznalhato-ajandekutalvany/
A Füge Udvar romkocsmája felett található Mindquest games négy igényesen berendezett, és széleskörűen felújított szobával vár minden kikapcsolódni vágyót. Neked a Pokolgép, vagy a Noo’Zaca játék lesz a kedvenced? Esetleg a Gyémántrablás, vagy a Mátrix foglyai? Felhőtlen szórakozásra, igazi élményre lehet számítani. Éld át te is!

 

Szabadulós szoba kuponok

Szabadulós szoba kuponok

Források:

https://en.wikipedia.org/wiki/Coupon

https://www.moneycrashers.com/coupons-from-casual-to-extreme/