Megnyílt a P.O.R.T.A.L.!

Vadonat új szabadulós szoba a sci-fi jegyében

 

Rövid ízelítő
     Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük: megnyílt a Mindquest legújabb szabadulós szobája, ami a P.O.R.T.A.L. névre hallgat. A játéktér és a szabadulós szoba feladatok egészen egyediek, igyekeztünk valami igazán különlegeset létrehozni a játékosok részére. A játék bemutatása előtt azonban essen pár szó a szabadulós szoba inspirációjául szolgáló műfajról, a sci-firől.

Jussatok haza, mielőtt a P.O.R.T.A.L. energia cellái teljesen lemerülnek..." width="600" height="600" /> Jussatok haza, mielőtt a P.O.R.T.A.L. energia cellái teljesen lemerülnek...

Jussatok haza, mielőtt a P.O.R.T.A.L. energia cellái teljesen lemerülnek…

A sci-fi világa

A sci-fi az angol science fiction rövidített verziója, magyarul tudományos-fantasztikus műfajként használjuk. A tudományos-fantasztikus mű egyfajta művészeti alkotás, amely a tudományok teljes vagy részben képzeletbeli területeinek a társadalomra, vagy az egyes egyénekre kifejtett hatásáról szól. Gyakran található meg bennük egy utópisztikus vonás, többféleképpen tárják fel a képzelt jövőt. Számos formában jelenhetnek meg: létezik sci-fi könyv, képregény, film, sorozat, játék, stb.

A sci-fi többek között olyan témákat feszeget egy képzeletbeli szcenárióban, mint a civilizáció fejlődése, mesterséges intelligencia, robotok, földön kívüli élet, időutazás vagy űrrepülés. Ám ezek a művek többek egyszerű képzelt leíró alkotásoknál. Olyan mögöttes kérdésekre keresik a választ, minthogy milyen erkölcsi, filozófiai döntéseket kell meghozni a társadalom fejlődésének következményeként. Sok esetben kiemelkedő szerepe van a főhősnek, aki szemszögéből még inkább bele tudunk helyezkedni az adott szituációba.

Néhány klasszikus vagy kiemelkedő alkotás

     Mivel a sci-fi műfaja meglehetősen régóta érdekli az embereket, így a legismertebb filmes alkotások mára már klasszikusnak tekinthetők. Ilyen például a Csillagok háborúja, a Terminátor, vagy A nyolcadik utas: a Halál szériái. Sorozatok közül talán kiemelkedőnek mondható a Star Trek, melyből több filmes adaptáció is készült.

Szerencsére napjaink sci-fi kedvelőinek sincs oka panaszra, hiszen az elmúlt években csak úgy özönlöttek a színvonalas (és kevésbé színvonalas) hollywoodi alkotások. Az egyik legegyedibb film az Eredet Leonardo di Caprio főszereplésével, ami kissé eltér a tradicionális értelemben vett sci-fiktől, hiszen a gondolatokban, álmokban zajló világra összpontosít. A hagyományosabb vonalat hivatott képviselni a Csillagok között, ami szintén az elmúlt évek egyik legjobb filmjének mondható – nem csak sci-fis berkekben. Az utópisztikus Föld, és az emberiség útkeresését mutatja be mialatt a nézők az érzelmek egészen elképesztő spektrumát élhetik meg.

A P.O.R.T.A.L.

     Most, hogy megismerkedtünk kicsit mélyebben a sci-fi műfajával, térjünk vissza az új szabadulós szobánkhoz. A P.O.R.T.A.L. sztorija sok szempontban hajaz a tradicionális sci-fik világára. A kijutós játék kezdetekor egy párhuzamos dimenzió kihalt bázisán ébredünk. A személyzet sehol, és mi sem tudjuk pontosan hogyan kerültünk oda. Néhány jegyzet és meghibásodott gép mindaz, ami segítségül szolgálhat a hazajutásban. Annyi bizonyos, hogy valami balul sült el, így maradhattatok teljesen egyedül a támaszponton. Cél megtalálni a portált, mielőtt annak energiacellái lemerülnének és beindulna az önmegsemmisítő üzemmód.

A P.O.R.T.A.L. egy magasabb fokra helyezi a szabadulós szobákat. A Noo’Zaca örökségéhez hasonlóan ez a kijutós játék is maximálisan automatizált; gondtalan és magas színvonalú szórakozást lehetővé téve ezzel. Az autentikusan berendezett játéktér, és a messzemenő pontossággal kidolgozott részletek teszik még tökéletesebbé az élményt. Mágneskártyák, elektronikus kódok és csillagtérkép várnak a játék során. A jópofa szabadulós szoba feladatok sok gondolkodást igényelnek, ám odafigyeléssel megoldható a kijutás. Nagyszerű élményt ez a szabadulós szoba gyerekeknek, felnőtteknek, és igazi sci-fi rajongóknak egyaránt. Készüljetek fel egy dimenziókon átívelő kalandra!

Éld át te is!

Ha kedvet kaptál egy egyedi hangulatú, sci-fi témájú szabadulós szobához, akkor már csak egy teendőd van: időpontot foglalni. A Mindquest többi kijutós játékához hasonlóan ezt ugyanúgy online tudod megtenni a weboldalon. Jöhettek párban is, de 5 fő számára is kihívást jelent a kalandos küldetés véghezvitele. Kíváncsiak vagytok, hogy mi van a P.O.R.T.A.L.-on túl? Legyetek az elsők között és derítsétek ki! Részletek és foglalás a honlapunkon: https://mindquest.hu/p-o-r-t-a-l/

 

Forrás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Sci-fi