Melyik a legjobb szabaduló szoba Budapesten a MindQuest-nél?

Melyik a legjobb szabaduló szoba Budapesten a MindQuest-nél?

Egy szubjektív kérdésre elég nehéz objektív választ adni, hiszen kinek a pap, kinek a papné. De azért az eddigi visszajelzések alapján már meg tudjuk mondani azt, hogy ha nem is maga a terem, de az itt töltött idő milyen élményekkel fogja gazdagítani a játékosokat.

 

Egyre több azoknak a játékosoknak a száma, akik azért jönnek vissza hozzánk, mert kíváncsiak arra, hogy milyen a többi terem. Miután megoldanak egy sorozatnyi rejtvényt egy játék során, gyakran megesik, hogy előre lefoglalják az időpontokat a többi szobára is mielőtt hazaindulnának.

Így az ő visszajelzéseik alapján elmondhatjuk, hogy ahány féle ember, annyi féle terem tartozik a legjobb szabaduló szoba közé Budapesten a MindQuest-nél. Mert mindegyiknek van valamilyen tulajdonsága, amit a játék során derítenek ki a csapatok, s mindenkire másként hatnak az élmények.

 

A gyémántrablás

Találkozunk olyan emberekkel, akik komoly és részletesen kidolgozott tervet készítenek ahhoz, hogy kicselezzék a biztonságiakat és elrabolják az egyik játék fő témáját: egy gyémántot.

Mivel nem mindenkinek van meg a kiképzése és fizikuma ahhoz, hogy köteleken keresztül raboljon el egy gyémántot, azért gondolatban eljátszani vele igen érdekes tud lenni, s ez sokaknak nem kis izgalmakat tud okozni.

 

A Mátrix foglyai

Csak képzeljük el, hogy másnap azt válaszoljuk a “..és te mit csináltál tegnap?” kérdésre a kollégáknak a munkahelyi szürkeségben, hogy “Gonosz programkódot pusztítottam el a mátrix rejtélyes hálóiban a csapatommal 😉 ”. Jól hangzana, nem?

 

A Pokolgép

Midenféle műszerészi végzettség nélkül is el lehet képzelni, ahogy hatástalanítunk egy pokolgépet, így ennek a teremnek is megvannak a maga kis bájai. Az óra ketyeg, a pokolgépet pedig meg is kell találni, tehát ide főként azok jönnek, akik szívesen bújnának egy órára egy hidegháború alatti ügynök bőrébe.

 

Nöo’Zaca öröksége

Nem hinnénk, hogy a klasszikus kincskeresés kimegy valaha a divatból. Az emberben valahogy benne van ez az ősi vágy, hogy kutasson, hiszen mit tegyen, kíváncsi. Mégis hogy épültek volna fel azok a hatalmas hidak, autópályák, űrhajók, gyárak és gyakorlatilag minden, ami körülöttünk van, ha nem lennénk kíváncsiak. Ez a terem a gyerekek között is nagyon népszerű.

 

P.O.R.T.A.L.

A legjobb szabaduló szoba Budapesten a MindQuest-nél akár ez a szoba is lehetne, hiszen ez már ilyen Eldritch Horror-szerűen hangzó élményt generál az “..és te mit csináltál tegnap?” kérdésre: “Huhh, nagy nehezen, de azért sikerült épségben visszajönnöm ide egy másik dimenzióból a csapatommal 😉 ”.