blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

MindQuest szabaduló szobák - kihívásokkal teli kalandozás a fantázia világában


Oszlassuk el a kételyeket!

A MindQuest szabaduló szobákat nem horrorisztikus termek vagy épületek, mint amiket a Saw (Fűrész) filmekben láttunk, hiszen itt az esetek többségében akinek sikerült is kiszabadulnia, az szerencsés esetben eggyel kevesebb végtaggal térhetett haza.

Nálunk erről szó sincs, hiszen nem akarjuk egyik játékosunkat sem megkínozni vagy megcsonkítani, mert a mi szobáink egyszerűen nem erre valók, s valljuk be, ha ilyesmit csinálnánk, annak előbb-utóbb híre menne, s be is zárhatnánk vállalkozásunkat, miközben várnánk, hogy hozzák nekünk a mákos rácsost a rokonok.

Fiatalok szabadulószobás játékot játszanak

Így a nálunk található termek és szobák mind fel vannak szerelve videokamerával, hogy akinek gondja van, azt azonnal lássuk, illetve ha valaki elakad a feladat megoldásában, annak támpontokat adjunk, hogy tovább tudjon haladni csapatával.

Termeinkben így biztosítunk minden kisebb és nagyobb eszközt, illetve a különféle tárgyak és egyéb berendezési elemek is mind megtalálhatóak, melyek mind részei a feladatok megoldásának. Emiatt nem szükséges semmilyen extra felszerelést vagy váltóruházatot hozni, mert nincsenek olyan feladatok, melyek összekoszolhatnák vagy tönkretehetnék az utcai ruházatot.

Kommunikáció és együttműködés mesterfokon

A MindQuest szabaduló szobák többféle témában vannak berendezve, így lehet például kincsre vadászni, visszajönni valahogy egy másik dimenzióból, vagy épp titkosügynököset játszani a hidegháború idején.

Az összes feladat úgy van kialakítva, hogy a játékosoknak igénybe kelljen venniük a kommunikációs, logikai, kooperációs illetve kifejezőkészségüket, hiszen célunk, hogy akik kipróbálják ezeket a játékokat, azok ne csak újabb élményekkel legyenek gazdagabbak, de a játék után kicsit jobban összerázódjanak, megismerjék egymás erősségeit, s jobban tudjanak együttműködni a jövőben.

Így a csoportos problémamegoldás segítségével a MindQuest szabaduló szobák rejtvényei könnyedén megoldhatók, ha a társaság tagjai ügyesen dolgoznak együtt, s nem félnek elmondani észrevételeiket, kifejezni gondolataikat, véleményüket egy adott feladat megoldásáról.

Jellemfejlődés egy órán belül

A szabaduló szobák célja így a csapattagok jellemfejlődése is, hiszen a nem mindennapi szituációkkal lehetőségük van olyan helyzetekbe kerülni, ahol aránylag gyorsan kell a lehető legoptimálisabb döntéseket meghozni annak érdekében, hogy kijusson a csapat a teremből. A játék során így új oldalukról lehet megismerni a játékosokat, mely tulajdonságokat a mindennapokban is előnyösen tudnak használni.

Facebook Instagram Tripadvisor