blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Otthoni kikapcsolódás - Filmajánló a Mindquesttől  

Filmezés otthon?

Ősszel a kissé esősebb, hidegebb időjárás miatt egyre gyakrabban bentre kényszerülünk. Sokszor kedvünk sincsen kinti programokhoz, jobban esik a beltéri meleg. Így kissé leszűkül a programlehetőségeknek listája. Amennyiben környezetváltozást szeretnénk, és kicsit egyedibb szórakozásokban gondolkodunk, többek között szóba jöhetnek tematikus élményparkok, akár a szabadulós szobák. Ha azonban úgy döntünk, hogy otthon szeretnénk nyugodt körülmények között kikapcsolódni, akkor remek ötlet lehet megnézni egy hangulatos filmet. 

Mindquest – Szabadulós játék, ahol te vagy a főszereplő

     Abban az esetben, ha a mellé tettük le a voksunk, hogy mozduljunk ki otthonról, akkor a Klauzál utcában található Mindquest kiváló célpont lehet akár párunkkal, a családdal, vagy akár nagyobb baráti társasággal érkezünk. Itt vannak szabadulós szobák 2 főre, de ugyanúgy 5-6 főre is foglalható egy-egy kijutós játék.

A Mindquest Budapesten jelenleg négy játéktérrel rendelkezik. Ezek a Pokolgép, a Mátrix foglyai, a Gyémántrablás és végül Noo’Zaca öröksége. Mindegyik szabadulós játék megújult berendezéssel és trükkösebbnél trükkösebb feladvánnyal várja a vendégeket. Sok-sok szerepkörben próbálhatjuk ki magunkat az izgalmas játékok során, bővebb információ és leírás a szobákról az alábbi linken található: https://mindquest.hu/

Filmajánló

     Persze úgy is dönthetünk, hogy otthon maradunk, és megnézünk egy jó filmet egy forró csokoládé és nassolnivaló társaságában. Az alábbiakban a Mindquest egyedi filmajánlóját láthatjátok. Íme pár olyan klasszikus film, ami izgalmas és közvetve vagy közvetlenül kapcsolódik a szabadulós szobák világához.

  • Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói

Az első Indiana Jones részt nem igazán kell bemutatni, lévén hogy egy klasszikusról van szó. Az elveszett frigyláda fosztogatóit Steven Spielberg rendezte, míg Harrison Ford alakítja a mára már sokak számára ismertté vált kalandort. Jones feladata, hogy megakadályozza, hogy a nácik okkult hatalmat szerezzenek küldetésükhöz. A film elsöprő sikernek örvendett, a negyedik film 2008-ban került a filmvászonra Indiana Jones és a kristálykoponya királysága címmel.

  • Mátrix

A Mátrix 2009-es megjelenése óta egy igazi kultuszfilmnek számít. A Wachowski testvérek sci-fije egy teljesen egyedi és magával ragadó világot tár a néző elé. A film egy olyan jövőt fest meg, ahol mesterséges intelligenciával rendelkező gépek uralkodnak. Az embereket tenyésztik, hogy energiát nyerjenek belőlük. Ám ők ebből mit sem érzékelnek, ugyanis egy szimulált valóságban, a Mátrixban élnek. A film megannyi szubkultúrára és vallási tényezőre való utalást tartalmaz, mély kérdéseket feszeget. Híressé vált ikonikus képi hatásai, lassított jelenetei és zenéje miatt is. Olyan korszakalkotó volt, hogy azóta a trilógia másik két részén kívül szép számmal jelentek meg a Mátrixhoz hasonló filmek.

  • Az utolsó gyémántrablás

Az izgalmas és fordulatokkal teli 2004-es akcióvígjátékban a Pierce Brosnan, valamint Salma Hayek által alakított két mester tolvaj épp visszavonult a trópusokra utolsó sikeres rablásuk után. Azonban egy FBI ügynök a nyomukban van – feltételezi, hogy a páros el akarja lopni Napóleon egy különleges gyémántját, amit egy luxushajó fedélzetén állítanak majd ki. A páros szándékai ellentétesek – Lola nem térne már vissza a szakmájukba, ám Maxot vonzza a lehetőség. A férfinak választania kell, hogy megtartja kapcsolatát szerelmével, vagy véghezviszi még az utolsó gyémántrablást.

  • A nagy balfogás

Robert Redfort főszereplésével került vászonra még 1972-ben ez a vígjáték. A történet szerint a főhős börtönből szabadulva zseniális tervet eszel ki arra, hogy ellopják a világ legnagyobb gyémántját. E célból egy kisebb csapatot szervez maga köré, ám a terv balszerencsék sorozatának köszönhetően folyton meghiúsul.

  • A keselyű három napja

Íme egy újabb Robert Redfort film. Az 1975-ös thriller a CIA körül forog. Pár alkalmazott feladata, hogy új ötleteket keressen a szervezet számára, amelyek alapjait leginkább kalandregényekből és újságokból szerzik. Azonban egyik nap a főhős  ebédről visszaérve konstatálja – minden kollégáját megölték. A teljes filmet az alábbi linken lehet megnézni:

  • Zsenikém: Az ügynök haláli

2008-as amerikai akció-vígjáték Anne Hathaway és Dwayne Johnson főszereplésével. A CIA minden ügynöke lebukik az ellenség mesterkedésének köszönhetően, így egy elemző (Steve Carell) és társa kapja meg a feladatot, hogy mentsék a menthetőt. A film online is megtekinthető az alábbi linken:

 

Végszó

     Ha kedvet kaptatok valamelyik filmhez az olvasottak alapján, hát ne habozzatok! Elő egy jó meleg pléd, valami rágcsálnivaló, és már indulhat is a filmezés! Sőt, ha igazán belelendültök, akár maratont is rendezhettek. Amennyiben pedig szeretnétek ti magatok Indiana Jones lenni, vagy kedvet kaptok a világ legnagyobb gyémántjának elrablásához, vár titeket sok szeretettel a Minquest Budapest, ahol izgalmas szabadulós szobákban élhetitek át az ehhez hasonló történeteket.

Facebook Instagram Tripadvisor