blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Szabadulószoba a főnök irodájából

Még az is előfordulhat, hogy saját felettesünk szobája lesz egy kijutós játék helyszíne, ugyanis akármilyen meglepő, ma már szinte bárhol, bármilyen környezetben játszhatunk ilyen játékot. Ha találunk megfelelő szakembereket, akik megtervezik a küldetést, kitalálják a helyszínre szabott feladatokat, akár az utcán is játszhatunk.

Aki már kipróbálta azokat a pályákat, amelyeket egy-egy szabadulószobás játékokat működtető helyen találhatunk, vagy esetleg nem akar idegen környezetben játszani, azoknak tetszeni fog a Mindquest egyik újítása. A kijutós játékokkal foglalkozó csapat ugyanis gyakorlatilag bárhol képes megtervezni és felépíteni hasonlóan élvezetes pályákat, mint amilyenek a Füge udvarban is találhatóak. Persze  ilyenkor az összes díszletet nem viszik magukkal, csak a küldetés teljesítéséhez feltétlenül szükséges eszközöket. Így megszokott  környezetben is játszhatunk, de akár az utcán is képesek kialakítani pályát.

Bármiből lehet szabadulószoba

– Aki járt az utóbbi években a Sziget Fesztiválon, az találkozhatott már konténerben berendezett kijutós játékkal. A Mindquest például egy laboros történetet vitt ki a fesztiválra. Emellett még két történetet, a bombásat és egy titkos aktásat szoktunk vinni magunkkal, ha “vendégszereplésre” hívnak – mondja Balázs. A Mindquest munkatársa szerint amikor céges rendezvényekre, családi napokra, csapatépítő tréningekre látogatnak,  egy rendezvénysátorban, konferenciatermben vagy éppen a főnök irodájában is majdnem úgy néz ki a pálya, mint az állandó helyen.

Dobozba zárt komplett szabadulós szoba a MOL Group számára.
Dobozba zárt komplett szabadulós szoba a MOL Group számára.

A helyszín kiválasztásánál mostanában már az sem szabhat korlátokat, hogy van-e a közelben áramforrás, mivel a bombás pályát például enélkül is fel tudják építeni – tette hozzá Balázs, aki megjegyezte: amiben nem tudnak engedni, az a csapatok maximális létszáma. Tizenöt főnél többen egyszerűen nem tudnak egy pályán játszani, mivel a személyes, intenzív kommunikáció a csapattagok között elengedhetetlen. Ezért 30-40 fős tömegben értelmetlenné válna az egész.

Kijutós játék, csak neked

Persze az is előfordulhat, hogy valaki teljesen egyedi pályát szeretne, egyedi, saját történettel, amiben például egy konkrét vállalkozás, vagy helyszín is szerepet kap. Ilyenkor a játékot teljesen testre szabjuk, egy-egy cég igényeihez igazodva – meséli Balázs. Az egyik esetben a küldetés során központi szerepbe helyezett cég új termékét építettük be a sztoriba. A játék során ennek az új terméknek a dokumentációját kellett ellopni.  Azért, hogy igazán 21. századi legyen a küldetés, a város különböző pontjain, autókban ülve vagy éppen az utcán sétálva játszottak egymással a csapatok, és fontos eszköz lett a tablet vagy okostelefon:  a telefonfülkékben elrejtett QR-kódokat így tudták leolvasni.

Facebook Instagram Tripadvisor