Szabadulószoba

A csapatok minimum kettő, legfeljebb öt főből állhatnak. Nincs szükség különleges képességekre, bárki lehet csapattag kortól (14 év alatt szülői kísérettel!), nemtől függetlenül. Feladatotok a küldetés sikeres végrehajtása. Találjátok meg a hiányzó láncszemeket, rakjátok össze a részleteket, használjátok a használhatatlant! Feladatról feladatra kell végighaladnotok, és sorban legyűrni minden akadályt, amit a MindQuest elétek állít. Különleges felszerelésre nincs szükségetek, a szabadulószoba játék során minden biztosítva van a sikerhez, de megtalálni azt, hogy hogyan lépjetek előre nem könnyű, és az idő szorít!

Ha ellátogattok hozzánk több játéktér közül választhattok. A négy közül az egyikben egy kémtörténet részesei lehettek, feladatotok egy pusztító pokolgép felkutatása és hatástalanítása, míg egy másikban egy bank belsejébe kell behatolnotok, és meg kell szereznetek a világ legnagyobb gyémántját! A szobák céljai, kihívásai eltérnek, és a feladatok megoldásához vezető út is más, de minden esetben az a célotok, hogy egy órán belül sikerrel járjatok. Tehát csak rajtatok áll, hogy elbuktok, vagy győztesként távoztok, de mindenképp érdemes egy próbát tenni, mert az élmény garantált!

Ez nem egy szokványos szabadulószoba , bár annak a mintájára készült.

Míg az eddig ismert szabadulós játékokat csak számítógépen lehetett játszani, mára már a kutatós-kijutós játékok élőben is élvezhetőek. A room escape kifejezés egy teljesen új jelentéssel, flow élményel gazdagodott! Most már nem csak a számítógépben, hanem úgynevezett játszóház- ban zártajtós-kijutós szórakozóhelyen is hódolhatnak szenvedélyüknek a játék szerelmesei.

MindQuest Szabaduloszoba

MindQuest Szabaduloszoba

Természetesen azoknak a játékosoknak, csapatoknak is emlékezetes, szórakoztató élmény, akik most találkoznak csak a szabadulós játék műfajjal. Kiválóan alkalmas csapatépítés –re, cégek vagy baráti társaságoknál egyaránt. Az élőszereplős kalandjáték –ban a játékosok elrugaszkodhatnak a valóságtól, filmbe illő trükköket, rejtekhelyeket fedezhetnek fel. Bonyolultnak tűnő, kusza szálakat követnek, de ha kitartásuk nem hagy alább, az idő lejárta előtt elérik a céljukat, megszerzik a gyémántot vagy hatástalanítják a bombát! Ha mindenképpen be kellene kategorizálni a játékot, akkor aktív szabadidős program-ként fogalmaznám meg, mert akik sikerrel szeretnék a küldetést teljesíteni, azoknak aktívan kell kutatni és a talált vagy a kezdetektől rendelkezésre álló tárgyakat a kellő helyen és a kellő időben kell használni.

Céges csapatépítés szabadulószobával

Csapatépítés céljára kifejezetten alkalmas a szabadulós játék, mert a küldetés során megmutatkozhat a játékosok egy addig nem ismert oldala.

  • Kiderül, hogyan tudnak együtt dolgozni, van e széthúzás közöttük?
  • Kinek van „vezetői vénája”?
  • Ki alapos, ki felületes?
  • Ki látja át a káoszt, és ki képes uralkodni is felette?

Ezekre a kérdésekre a kutatós-kijutós játék hasznos tapasztalatokat adhat. Stratégiai játék –ról beszélünk, amiben az emberek rátermettsége megmutatkozik. Nem feltétlenül csak akkor értékes egy csapat, ha a küldetést sikerrel teljesítették. Az is fontos hogy ahová elértek, az addigi utat milyen módon tették meg? Jelenleg a két szobánkban egyszerre 2-5 fő játszhat (különlegesebb esetben maximum 6 fő) A létszámtól függően készítjük el a csapatbeosztást, és a kezdések sorrendjét. Nagyobb létszámnál (70-150 fő) „kitelepülős” rendezvényt készítünk, a kívánt helyen az adottságaihoz mérten. Ez esetben helyszínt meg kell tekintenünk, és csak ez után tudjuk megmondani hogy alkalmas e a szabadulószoba játékra.

 

Szabadulós szoba gyerekeknek?