blog

Itt olvashatod legfrissebb híreket a MindQuest újdonságairól és a és a legérdekesebb tartalmakat a szabadulószobák világáról.

Szerezd meg a hatalmas gyémántot! 

Szeretnél egy órára profi betörővé válni és megszerezni a világ legnagyobb gyémántját? Ha vonzanak a kalandok, akkor a MindQuest Gyémántrablás nevű szabadulószobáját pont neked találták ki! Itt ugyanis tiéd lehet az értékes kincs, amit egyelőre vasrácsok őriznek, de ha társaiddal együtt időben rájöttök, hogyan nyílik a zár, akkor tiétek a drágakő.

A MindQuestnél te is profi betörő lehetsz!

Ha te és a barátaid szívesen alkotnátok egy olyan összetett és profi csapatot, mint Danny Ocean és bandája az Ocean’s Eleven filmben, akkor gyertek el a MindQuest Gyémántrablás témájú szabadulószobájába.

Illusztráció:

A világ legnagyobb és legpompásabb ékköve ugyanis egy európai turné keretein belül éppen kis hazánkban állomásozik. Itt most tehát nem kaszinókat kell kifosztani, vagy  bankot rabolni, hanem ezt a drágakövet kell megszerezni. Bár egy bank most is szerepet kap, hiszen ott őrzik az ékkövet, be kell jutni, hatástalanítani a riasztó rendszert, kijátszani minden biztonsági szabályt és megszerezni a szajrét.

Betörős szabaduló szoba
Próbáld ki MOST egyik legelső szabadulószobánkat barátaiddal! 😀

Gyémántrablás a mozivásznon

Hollywoodban a gyémántrablós filmek is sokszor terítékre kerülnek, hiszen mindenkit vonz a kincskeresés izgalma. Pontosan ez a kíváncsiság hozza a vendégeket is a MindQuest szabadulószobába.

Még olyan komoly színészek, mint Michael Caine is vált már gyémánttolvajjá, méghozzá Demi Moore oldalán, a Trükkös gyémántrablás című filmben. Ráadásul saját vállalatuktól lopják el az ékszert. Pierce Brosnan is bújt már mestertolvaj bőrébe, méghozzá Az utolsó gyémántrablás című filmben, ahol partnere Salma Hayek volt, és Woody Harrelson üldözte őket, mint az ügyet felgöngyölítő detektív.

Ennél jóval korábban, még 1972-ben Robert Redford egy egész bandát összeszedett, hogy megszerezzen egy hatalmas gyémántot, A nagy balfogás című filmben. Ám a dolog nem jól sül el, egy véget nem érő pechsorozat zúdul a nyakukba.

Híres rendezők is nyúltak már a témához, mint 1992-ben Quentin Tarantino, a Kutyaszorítóban című filmjében, ahol öt, egymást nem ismerő férfi közösen készül egy gyémánt elrablására.  Tarantino új életet lehelt a gengszterfilmekbe, olyan színészeket szerepeltetett, mint Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, vagy Steve Buscemi. Emellett mondhatjuk, hogy Guy Ritchie filmje, a Blöff is gyémántok körül forog, hiszen abban Benicio Del Toro alakít profi ékszertolvajt, ám mikor hazafelé igyekszik a szajréval, arra mások is szemet vetnek.

Irodalmi gyémántrablások

A leghíresebb detektívregényeket író, Agatha Christie is írt olyan történetet, melyben Hercule Poirot nyomozónak egy eltűnt gyémántot kell felkutatnia, és visszaadni jogos tulajdonosának. A könyvek alapján készült sorozatban is helyt kapott ez a sztori, méghozzá, A Western Star esete című epizódban.

A híres krimiíró másik, a témában írt művében Georges Simenon Maigret felügyelője Párizsban, egy hosszú évek óta tartó gyémántrablási sorozatnak jut a végére, a  Maigret türelmes című regényben. (A könyv egyébként A türelmes Maigret címmel is megjelent Magyarországon.)

Virtuális gyémántrablás a MindQuestnél

A MindQuest Gyémántrablás termében személyesen is átélheted a kalandokat. De van rá mód, hogy a virtuális valóságban is ékszertolvajjá válhass. Több videójátékban bújhatsz rablók bőrébe, de csak néhányban lehet a tiéd egy gyönyörű gyémánt. A több részből álló Mafia II-ben például magunkévá tehetünk egy drágakövet. Még a leginkább autóversenyzős játéknak titulált Grand Theft Auto V-ben is van egy epizód, ahol ellophatunk egy gyémántot.

Ha nem éred be a virtuális világban szerzett izgalmakkal, akkor gyere el barátaiddal a MindQuest Gyémántrablás elnevezésű szabadulószobájába, találd ki a feladványokat, játszd ki a riasztórendszert, nyisd ki a rácsos ajtót, és szerezd meg a gyémántot!

Facebook Instagram Tripadvisor